fredag 30 december 2011

Jul i Tranås - LO för Scrapfabriken


Vi i Scrapfabrikens DT fick en liten utmaning om att scrappa en julig/decembrig LO om vår stad. Jag bor i Tranås, norra delen av Småland, på gränsen till Östergötland. Tranås är en liten stad med ca 18 000 invånare och staden var förr känd som pälsstaden och för att Lennart Hyland kom härifrån. Pälsindustrin är så gott som borta och Lennart Hyland är idag rätt så bortglömd.
Istället försöker stan göra sig lite känd som mysig shoppingstad och det finns många butiker i stan och de flesta ligger samlade längs vår Storgata. Tidigare satte man upp granar längs hela Storgatan straxt innan julskyltningen men det blev så mycket förstörelse på belysningen och för några år sedan beslutade man istället att man skulle sätta upp ljusslingor i de träd som kantar gatan. Man fick som privatperson eller företag köpa in sig på ett träd och fick som tack en platta med namnet ingraverat på trottoaren. Varje år torsdagen innan första advent så firar man stor när man tänder belysningen. Det brukar vara någon känd artist som är inhyrd och sjunger på en scen på stadens torg och det är olika festligheter på stan. Om ni bor i närheten kan jag verkligen rekommendera ett besök denna dag. Just nu har vi ingen snö så Storgatan så det är inte så fint som på bilden.


jul i Tranås

Allt material (förutom bokstäverna) kommer såklart från Scrapfabriken!

3 kommentarer:

hellenbell sa...

gud vad det lät mysigt!
och vilken härlig lo! supernice!
gott nytt på dig <3

Aase sa...

Mysig LO på din stad :)

Kram Aase

Annette sa...

Vilken härlig layout! Underbart, stämningsfullt foto också... Och så var det jättekul och intressant att läsa det du skrev om din stad! Gott slut, och ett riktigt gott nytt år! Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...