fredag 3 oktober 2014

Vila i frid!

För ett tag sedan tog vi det svåra beslutet att vi skulle avliva vår kanin Sigge och idag så gjorde vi det. Han har inte varit pigg sista tiden, suttit mest i buren i ett hörn. Han slickade av sig pälsen på hals och haka och kom inte längre fram till burgallret när vi kom hem. Han hoppade inte heller ut ur buren på morgonen för att ta sin dagliga runda i kök och hall. Vi fick ha honom hos oss i nästan 12 år vilket är otroligt lång tid för en kanin och det är nog ett tecken på att han har haft det bra. Ni kommer det nog ta ett tag att vänja sig utan honom. Jag kommer gå omkring i köket och småprata för mig själv och även om en kanin inte låter så mycket så krafsas det ibland i buren och han brukade alltid bita på gallret när han tyckte att vi skulle släppa ut honom, så det kommer att bli tyst här hemma också....

Vi lämnade honom till veterinären i morse och hämtade hans kropp för någon timme sedan. Han var fint nerbäddad i en skokartong, med sig hade han en kula (som en av Smillas klasskompisar tyckte han skulle ha) och en bit av hans handduk. 
Vi grävde en djup grop vid syrenerna i trädgården och lade en sten över, sedan lade Smilla på en bukett med blommor och så tog vi farväl...en fin stund..

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...